Het MovingLife team bestaat uit enthousiaste mensen die met elkaar verbonden zijn door hun liefde voor pilates en (lichaams-) bewustwording.

Onze instructeurs zijn goed opgeleide, professionele mensen die tevens ervaring hebben met diverse andere body-mind disciplines. Ze geven met hart en ziel les en zijn zeer toegewijd in het bevorderen van de algehele gezondheid en (lichaams)bewustzijn in het bijzonder.

Onze instructeurs zijn er in getraind om adequate hands-on aanwijzingen te geven waardoor je meer verdieping krijgt in de oefeningen en je meer uit je training kunt halen.

Wij ontmoeten je graag!

Marieke Jonkers

Amsterdam en Alkmaar

“Omdat ik erin geloof en zie dat het werkt.”

Soms is het muisstil tijdens de les. Er hangt een serene stilte en iedereen is geconcentreerd en met diepe aandacht aanwezig. Bezig met het perfect uitvoeren van de oefening. Een ander moment liggen we te bulderen van het lachen. Dan zijn we blij en uitbundig en hangt er een sfeer van gezelligheid, saamhorigheid en plezier in de oefenruimte. Dit is wat mij en mijn lessen typeert.

Sinds 2000 heb ik me volledig toegelegd op de Pilatesmethode omdat ik erin geloof en omdat ik zie dat het werkt. Ik ben opgeleid in de pilates matwork, pilates apparaten (Reformer, Cadillac, Allegro, Wunda Chair, Spine Corrector), pilates voor senioren en pilates & zwangerschap. Ik school mezelf continu bij en volg regelmatig lessen bij diverse organisaties zoals Polestar Pilates, Pilates Institute in Londen en Pilates Company. Naast de pilates educatie heb ik mij verdiept in diverse body en mind methodes zoals Yoga, meditatie, yoga, mindfullness, biodanza en eutonie.

Tevens ben ik de oprichtster van MovingLife Pilates.

Wil Pannekoek

Alkmaar

“Pilates is voor mij dé manier om bij mijzelf en tot rust te komen en mijn lichaam steeds beter te leren kennen.”

Sinds 2004 volgde ik wekelijkse lessen pilates en omdat de methode mij zo greep en ik voelde dat dit heel goed voor mijn lichaam is, heb ik in 2009 de opleiding tot pilates mat docent gevolgd en geef ik sindsdien met veel plezier en toewijding les.

Pilates is voor mij de manier om bij mijzelf en tot rust te komen en mijn lichaam steeds beter te leren kennen.

Marijse Binsbergen

Amsterdam

“Pilates gaat verder dan dat ene uurtje in de week, je neemt het mee in het dagelijkse leven, tijdens fietsen, je tandenpoetsen en achter je bureau.”

Pilates is een enorme ontdekking geweest voor mij. Na jarenlange hardnekkige rugklachten verdween mijn rugpijn als sneeuw voor de zon door Pilateslessen. Hier wilde ik meer van weten en meer mee doen. Daarom heb ik de docenten opleiding bij Polestar Pilates gedaan. Wat ik leuk vind aan Pilates is, dat veel spiergroepen aan bod komen in een les, dat de oefeningen gevarieerd zijn en dat er veel aandacht is voor de ademhaling waardoor je bij veel oefeningen in een flow terecht komt. En Pilates gaat verder dan dat ene uurtje in de week, je neemt het mee in je dagelijkse leven, tijdens het fietsen, je tandenpoetsen en achter je bureau.

Ook ben ik freelance productieleider bij dans- en theater- gezelschappen.

Linda Ensink op Kemna

Alkmaar

“Het aandachtig en precies bewegen en de connectie tussen body en mind maakt dat je als een nieuw mens de les uit stapt.”

Op 4 jarige leeftijd begon ik met ballet en sindsdien ben ik geïnteresseerd geraakt in beweging. Eenmaal op de dansacademie kwam ik voor het eerst in aanraking met pilates en hoewel ik het een uitdagende en fijne aanvulling vond op mijn training, ontstond de echte liefde pas een aantal jaar later. Ik kwam door rugklachten namelijk weer bij pilates terecht en sindsdien heeft deze methode mij niet meer losgelaten. Doordat ik zelf heb ervaren welke positieve invloed pilates heeft op het lichaam en het plezier wat het mij brengt, ben ik in 2015 gestart met de mat teacher training van Polestar. Het aandachtig en precies bewegen en de connectie tussen body en mind is wat me trekt in pilates. Deze connectie maakt dat je telkens weer als een nieuw mens de les uit stapt. Zoals Joseph Pilates zelf zei: “In 10 sessions you will feel the difference, in 20 you will see the difference and in 30 you will have a whole new body.”