Lesvormen

Wij bieden matlessen en toestellessen aan

Matlessen

Een matles is een groepsles tot maximaal 12 (in Akmaar tot 16) personen. Tijdens de matles wordt geen gebruik gemaakt van de pilates apparaten. Er kan wel gebruik gemaakt worden van verschillende kleine attributen zoals: foamroller, balls, magic circle en dynaband.

Er zijn verschillende soorten matlessen:

All Levels

ALL LEVELS: Geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een inspannende ontspanningsles. Voor iedereen toegankelijk.

Pilates Flow

Pilates FLOW: les met meer weerstand en flow. Geschikt voor mensen die pilates ervaring hebben (minimaal een half jaar) en dus op de hoogte zijn van de technieken van pilates. Voor een intensieve en uitdagende workout zit je hier prima op je plek

Senioren

SENIOREN: vanaf 55 jaar en ouder.

Fundamentals

PILATES Fundamentals (ALLEEN IN ALKMAAR): Dit is een les waarin de basis principes van pilates rustig worden uitgelegd. Voor echte beginners of mensen die hun pilates skills willen opfrissen.

Weerstand

PILATES weerstand (ALLEEN IN ALKMAAR): Les waarbij kleine attributen gebruikt worden zoals de small ball, foam roller, magic circle en dynaband.

Toestellessen

Joseph H. Pilates ontwikkelde toestellen met springveren als basis voor weerstand en kracht.

Het trainen op de pilates toestellen geeft een nieuwe dimensie aan je pilatestraining. Met behoud van volledige bewegingsvrijheid word je begeleid en uitgedaagd in kracht, flexibiliteit, coördinatie, balans en controle.

We maken gebruik van de Allegro Reformer, Caddilac, Chair, Ladder Barrel en Spine Corrector.

Deze lessen worden zowel privé gegeven als in kleine groepjes.

Alleen in Alkmaar!