Heb je vragen? Stuur een email naar: info@movinglife.nl.

Praktische informatie voor de les

Hieronder een paar handige tips voor aanvang van de les. Lees ze rustig door. Het zal je rust en vertrouwen geven. Staat je vraag er niet tussen, kijk dan ook nog even op de pagina van veel gestelde vragen of stuur anders een mail. Dan doen wij ons best jouw vragen te beantwoorden.

Veel plezier met de les!

Kom op tijd

Gun jezelf de luxe om los te komen van werk, studie, gezin of andere bezigheden. Te laat komen is storend en respectloos voor een ander, maar ook voor jezelf.

Geen schoenen in de studio/oefenruimte alsjeblieft

Bij pilates en yoga zetten mensen hun handen en soms hun gezicht op de grond. En je hebt sowieso tijdens de training geen schoenen nodig. Sokken of (schone) blote voeten is voldoende. En uit hygienisch oogpunt graag schone sokken en voeten. Op deze manier kan iedereen met plezier de lessen volgen!

Wat neem ik mee voor een training?

Een handdoek en een bidon/waterflesje. Trek daarbij kleding aan waarin je je makkelijk kunt bewegen. Schoenen heb je niet nodig. Tijdens de training mag niet gegeten worden (ook geen kauwgom). Dit in verband met de hygiëne en veiligheid.

Geen mobiele telefoons in de oefenruimte

Ook niet de ringtoon uitzetten en dan je mobiel meenemen. Het stoort als je mobiel per ongeluk toch afgaat. Laat je mobiel lekker thuis of in de auto zodat je helemaal de tijd voor jezelf hebt.

Als het mogelijk is, douche voordat je komt trainen

Doe alsjeblieft geen parfum op. Misschien dat jij je parfum lekker vind ruiken, er zijn ook mensen die het niet lekker vinden en je zit tenslotte vrij dicht bij elkaar. Zeker bij ademhalingsoefeningen is het belangrijk dat de lucht schoon en helder is. Dertig of meer mensen die zweten in een ruimte zal minder ruiken dan dertig mensen die allemaal verschillende parfums op hebben. Daarbij komt dat mensen met allergieën er gevoelig voor kunnen zijn.

Train het liefst met een lege maag

We raden je aan om niet te eten voor de les of heel licht of minstens 3 uur van te voren. Als je uit medisch oogpunt moet eten, eet dan het liefst lichtverteerbaar voedsel als fruit of yoghurt.

Neem geen eten en drinken mee in de oefenruimte

Als het nodig is, dan is een flesje water prima.

Laat je competitieve mindset los

Je traint immers voor jezelf en niet voor een ander. Het doel van onze lessen is dat je ‘mindful’ aanwezig bent. Als je met aandacht aanwezig bent en bewust beweegt dan zal je geest tot rust komen. Het gaat er niet om hoe het er uit ziet, maar wat je voelt en ervaart van binnen.

Blijf gericht op jezelf tijdens het trainen

We trainen van ‘binnen naar buiten’. Als je de les eindigt zonder dat je weet wat je buurvrouw/man aanheeft of zelfs als je niet weet wie er nog meer in de oefenruimte was, dan kan je echt zeggen dat je gefocust was.

Wees lief voor je zelf en accepteer waar je bent en hoe je je voelt

Rust uit als je voelt dat je het nodig hebt. Voel je vrij om oefeningen aan te passen als dingen niet goed voor je voelen. Je kan ook altijd aan de docent vragen of er andere alternatieven zijn. Ervaring is niet nodig voor de lessen. Als er medische indicaties zijn of andere dingen waar je rekening mee moet houden in de les, geeft dat voor de les door aan de docent.

Probeer regelmatig te komen, ook al ben je moe of heb je het druk

Je zult ervaren dat jij je er beter door voelt. Als je echt resultaat van je training wilt hebben, dan is minimaal 2 keer per week trainen het beste. Eén keer in de week trainen is een mooie start.

Ziekte of verzuim

Wanneer je onverhoopt niet kunt komen, geef dit minimaal 24 uur van te voren door. Op die manier kunnen we andere cursisten blij maken met jouw vrijgekomen plaats.

Verzuim van de lessen zijn in de eerste plaats je eigen verantwoordelijkheid en komen voor eigen rekening. Als service bieden wij echter de mogelijkheid aan om de verzuimde lessen in te halen op een ander tijdstip. Dit kan alleen als er plek is en in overleg.

Les inhalen/verplaatsen

Mocht je een keer niet kunnen komen op je vaste tijdstip dan kan je je les, na overleg, in komen halen op een ander tijdstip.

Wanneer je niet hebt doorgegeven dat je een les wilt inhalen en je komt op de gok toch langs (dat kan!), dan kan het voorkomen dat je de les toch moet verlaten. Als er teveel deelnemers zijn hebben vaste mensen en mensen die na overleg de les volgen, voorrang op de ‘gokkers’ die niet doorgegeven hebben dat ze komen.

Je mag de lessen inhalen zolang als je op les zit en aan het lesgeld voldaan hebt.

Als een les uitvalt door toedoen van de docent

Dan dient die met een alternatief te komen. In de eerste plaats wordt er gekeken of je de les op een ander tijdstip in kunt halen. Mocht dat niet kunnen, dan wordt in overleg naar een andere oplossing gezocht.

Heb je vragen cq klachten en/of opmerkingen

Heb je vragen over de les en de oefeningen die we doen? Of heb je misschien klachten en/of opmerkingen? Dan hoor we dat graag. Je kan het uiteraard direct na de les doen, maar omdat we dan vaak niet zo veel tijd hebben, kan je me voor een uitgebreid antwoord beter even op een ander tijdstip bellen of mailen. Dan hebben wij alle tijd om je vragen te beantwoorden.

Last but not least de BELANGRIJKSTE regel:

Have fun! Neem jezelf niet te serieus en lach regelmatig om jezelf. Ook als je niet alles mee kunt doen, zal je zien dat je met een voldaan en blij gevoel energieker huiswaarts gaat.