Marieke Jonkers:

‘Omdat ik erin geloof en zie dat het werkt’.

“Jezelf zijn, dat is wat ik belangrijk vind voor mezelf en de mensen om mij heen. Als ik met anderen ben, creëer ik graag een sfeer waarin mensen zich op hun gemak voelen. Zeker tijdens mijn lessen. Soms is het muisstil. Dan hangt er een serene stilte en is iedereen geconcentreerd en met diepe aandacht aanwezig. Een ander moment liggen we te bulderen van het lachen en zijn we blij en uitbundig en hangt er een sfeer van gezelligheid, saamhorigheid en plezier. Dit is wat mij en mijn lessen typeert.

Ik vind het ontzettend leuk om mensen bewust te maken van hun lichaam. Hoe beweegt je, wat voel je, wanneer ervaar je pijn en hoe ga je daarmee om? Wanneer voelt je lichaam ontspannen en wanneer voel je de energie stromen? Lichaam, geest en ziel zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Luister naar je lichaam en daarmee naar jezelf.”

Sinds 2000 heb ik me volledig toegelegd op de Pilatesmethode omdat ik erin geloof en omdat ik zie dat het werkt. Ik ben opgeleid in de pilates matwork, pilates apparaten (Reformer, Cadillac, Allegro, Wunda Chair, Spine Corrector), pilates voor senioren en pilates & zwangerschap. Ik school mezelf continue bij en volg regelmatig lessen bij diverse organisaties zoals Polestar Pilates, Pilates Institute in Londen, Pilates Company. Naast de pilates educatie heb ik mij verdiept in diverse body en mind methodes zoals meditatie, yoga, mindfullness, boeddhistische psychologie, biodanza en eutonie.

Tevens ben ik de oprichtster van MovingLife Pilates.