fbpx

Thema’s die we zeker gaan behandelen

De inhoud van de training passen we zoveel mogelijk aan op dat wat er leeft bij de deelnemers. Maar we gaan zeker aan de slag met de volgende thema’s:

Stress, de theorie(ën)

We gaan kijken naar verschillende definities en theorieën rondom stress en in hoeverre die voor jou van toepassing zijn. Is stress bijvoorbeeld gezond? En zo ja, geldt dat ook voor jou en op welke manier? En wanneer spreek je eigenlijk van stress?

Wanneer en hoe vaak ervaar je weerstand?

Je bewust worden van je psychische weerstand is een belangrijke stap in het omgaan met stress. Vaak ga je onbewust scannend door het leven en geeft je mind bij alles wat je tegenkomt een ja of een nee af. We gaan (zonder oordeel) kijken naar die momenten. Wanneer voel je een ja en wanneer een nee? En hoe ga je daar vervolgens mee om?

Wat is jouw persoonlijke missie?

Als je zoveel mogelijk doet waarvoor je bedoeld bent, waarvoor je hier op aarde bent gekomen, heb je zo min mogelijk last van stress. Dan voel je je vrij en gaat je leven moeiteloos. Waarvoor ben jij hier? Wat is jouw unieke bijdrage, wat is jouw persoonlijke missie? En wat staat voor jou het leven volgens die missie in de weg?

Stress en voeding
Veel van onze moderne voedingsmiddelen leveren stress op voor je lichaam. Welke voeding helpt je lichaam om fit, gezond en ontspannen te zijn? Met recepten van gezonde snacks die we ook serveren tijdens de bijeenkomsten.

Stress en je zintuigen

Onze zintuigen zijn ons contact met de buitenwereld. We kunnen ze verwennen door naar mooie dingen te kijken met onze ogen, heerlijke geuren te ruiken met onze neus, liefdevolle aanrakingen of een lekker warm dekentje om je heen te voelen met onze tastzin, naar mooie muziek te luisteren met onze oren en met ons smaakvermogen te genieten van heerlijke gerechten. Stuk voor stuk ook mooie manieren om stress te voorkomen en te verhelpen. Maar je zintuigen worden niet altijd op die manier in de watten gelegd. De huidige wereld is een enorme uitdaging voor onze zintuigen, die dagelijks worden overladen met: storende geluiden, veel onrustige (bijvoorbeeld beeldscherm)beelden, ongewenste en onaangename aanrakingen, enzovoort, enzovoort. Hoe kun je hier bewust mee omgaan?

Social media en de informatiemaatschappij
Hoe houd jij je staande in de huidige informatiemaatschappij? In hoeverre beheersten e-mail, WhatsApp, sms, internet, Twitter, Facebook en Instagram jouw dagelijks leven? Ben je in staat om deze middelen in te zetten in jouw dienst of lijkt het er soms op dat jij in dienst staat van deze communicatiemiddelen? Hoe bewaar je de balans?

Jouw eigen unieke stresswerkplan

Je maakt je eigen stresswerkplan: Wat ga jij aanpakken en op welke manier? En hoe zorg je ervoor dat je vervolgens op het gekozen pad blijft?