fbpx

Zelf-massage voor het lichaam, niet altijd even comfortabel in het moment, maar zeker bevrijdend erna.

Ieder lichaam heeft de zogenaamde blinde vlekken, plekken die we niet zien maar wel voelen. Op fysiek, emotioneel of mentaal gebied. Met de therapy balls ontdek je door zelf-massage wat deze plekken zijn, de plekken in lichaam die mogelijk een katalysator zijn voor pijn en blessures.

Deze plekken in het lichaam zijn gespannen, te weinig of teveel gebruikt. En willen gezien en gehoord worden door jou. Als je deze plekken weer kunt integreren in het lichaam zal het lichaam wakkerder en helderder worden.

Zelf-massage voor het lichaam, niet altijd even comfortabel in het moment maar zeker bevrijdend erna.

Leer op een speelse manier routines met de therapy balls in combinatie met ontspanningsoefeningen en meditatie.

Ik, Ellen Meijer, ben een ervaren Pilates en Vinyasa Yogadocent en bovendien mentor in opleiding voor de Polestar Pilates Opleiding in Nederland. Inmiddels geef ik 15 jaar pilates en yogales en put ik voor mijn lessen uit een breed scala van kennis op het gebied van dans, meditatie, natural movement, massage en fasciae (bindweefsel) release werk.

We zullen tijdens deze workshop werken met de rubberen Yoga Therapy ballen waarmee je effectieve technieken leert, die instant verlichting geven, meer bewegingsruimte geven en je ademhaling verbeteren.

Je leert hoe je de mobiliteit in je gewrichten vergroot en hoe je sneller hersteld van de fysieke eisen van het dagelijks leven.

Ik hoop dat iedereen zich welkom voelt in mijn les, een voorwaarde om te bewegen en te ontspannen.

Deze workshop is iets voor jou als je je herkent in het volgende:

  • Je hebt last van stijve spieren en zou graag flexibeler willen om beter in je vel te zitten.
  • Je hebt specifieke klachten zoals rugpijn, waar je aan wilt werken door je lichaam zorgvuldig te masseren
  • Je zit erg in je hoofd, je hebt geen rust. Je bent eraan toe om even je hoofd leeg te maken en op te laden. Even een momentje voor jezelf. Volledig tot rust komen.

Waarom Zelf-massage?

Zelfmassage is een geweldig hulpmiddel om toe te voegen aan je zelfzorg routine in je fitness en bewegingspraktijk: wanneer je rolt, stimuleer je niet alleen je fasciale systeem, maar al het andere ook, van je endocriene en ademhalingssysteem tot je bloedsomloop en zenuwstelsel. Het heeft een sterk globaal effect  en na afloop hebben de meeste mensen een sterk gevoel van ruimte en diepe ontspanning.

Praktische informatie

Wat moet je allemaal weten?

  • Wat neem je mee? Het is handig om een handdoek mee te nemen. Trek makkelijke kleding waarin je je goed voelt en kan bewegen. Schoenen blijven buiten de oefenruimte.
  • Mobiele telefoons blijven buiten de oefenruimte. Deze tijd is helemaal voor jezelf dus je telefoon neem je niet mee om je optimaal te kunnen focussen en ontspannen.
  • Oefen voor jezelf! Het is geen competitie. Wees mindfull aanwezig en ervaar.
  • Wees vooral vriendelijk voor jezelf en accepteer je proces en het tempo van je proces.
  • Last but not least! Have fun! Neem jezelf niet te serieus en lach regelmatig om jezelf. Ook als je niet alles mee kunt doen, zal je zien dat je met een voldaan en blij gevoel energieker huiswaarts gaat.

Wanneer:

Zondag 6 oktober 2019.

Tijd: 

11.00 tot 13.15 uur (deur open om 10.30 uur)

Adres

Je bent welkom in onze Pilates Studio in Alkmaar (Laat 90B, 1811EK).

Aanmelden

Om je aan te melden voor deze workshop, stuur een email naar: administratie@movinglife.nl

Kosten

De investering in jezelf is €35. Dit is inclusie thee en wat lekkers.
Graag overmaken naar: MovingLife, NL36ABNA054.92.97.138 ovv van je naam + workshop Deep Tissue.