fbpx

Vind de les die bij je past

Jouw weg naar gezondheid is uniek voor jou.
Bij MovingLife hebben we verschillende lessen waar je uit kan kiezen. Of je beginner bent, meer gevorderd of senior. Met een deskundige docent om je te begeleiden en een leuke, gemotiveerde community om je heen van pilates- en yogaliefhebbers die je steunen op je reis naar een fysiek, emotioneel en mentaal welzijn.

Matlessen

Een matles is een groepsles tot maximaal 12 (in Akmaar tot 16) personen. Tijdens de matles wordt geen gebruik gemaakt van de pilates apparaten. Er kan wel gebruik gemaakt worden van verschillende kleine attributen zoals: foamroller, balls, magic circle en dynaband.

Er zijn verschillende soorten matlessen:

ALL LEVELS: Geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een inspannende ontspanningsles. Voor iedereen toegankelijk.

Pilates FLOW: les met meer weerstand en flow. Geschikt voor mensen die pilates ervaring hebben (minimaal een half jaar) en dus op de hoogte zijn van de technieken van pilates. Voor een intensieve en uitdagende workout zit je hier prima op je plek

SENIOREN: vanaf 55 jaar en ouder.

Stress, het hoofd ingredient (bestanddeel) van onze dagelijkse leven, is de oorzaak van vele aandoeningen als vermoeidheid, hoge bloeddruk, hartklachten, zwaarlijvigheid, onvruchtbaarheid, darmklachten en een verminderde weerstand.

In het nastreven van balans tussen werk en privé is ontspanning een ander ding geworden op onze ‘to-do’ lijst. In onze obsessie voor ‘doen’ zijn we de helende kracht van ‘zijn’ volledig kwijt geraakt. In deze les leer je te stoppen met ‘doen’ en ga je over naar een houding van ‘zijn’.

De les begint met een heerlijke langzame flow om de stress en spanning van de week van je lichaam af te laten glijden. Daarna gaat de les over in Yin poses dat zich richt op het mobieler maken van de gewrichten vooral rond het heupgebied, bekken en de onderrug en de restorative (herstellende) yoga poses om je zenuwstelsel tot rust te laten komen en stress te verminderen.

Met behulp van props zoals dekens, kussen, blokken en banden breng je je lichaam in een comfortabele, ontspannen houding. Poses worden ongeveer 5-10 minuten aangehouden. In volle ontspanning is er geen beweging, geen moeite en wordt de geest stil.

Restorative yoga en Yin Yoga werken in op de diepere niveaus, het brengt lichaam, geest en spirit (terug) in balans.

Privelessen

Joseph H. Pilates ontwikkelde toestellen met springveren als basis voor weerstand en kracht.

Het trainen op de pilates toestellen geeft een nieuwe dimensie aan je pilatestraining. Met behoud van volledige bewegingsvrijheid word je begeleid en uitgedaagd in kracht, flexibiliteit, coördinatie, balans en controle.

We maken gebruik van de Allegro Reformer, Caddilac, Chair, Ladder Barrel en Spine Corrector.

Deze lessen worden privé (1 op 1) gegeven.

Alleen in Alkmaar!