fbpx

Ga naar de Online Scheduler om je DIRECT in te schrijven voor een les

Wat onze klanten zeggen

“Na mijn derde zwangerschap ben ik gestart met pilates. Stijve spieren, weinig flexibiliteit en een druk hoofd. De lessen werden een rustpunt in mijn week. Ik werd sterker, flexibeler en nam in ieder geval een keer per week wat afstand van mijn gedachten. Voor mij is MovingLife meer dan alleen pilates. Marieke helpt mij te vertrouwen dat alles een tijd heeft en mee niet altijd beter is. Regelmatig heb ik een ‘Oh ja!’-moment. Door een aanraking kan ik de juiste houding aannemen. Met een metafoor begrijp ik de kern van de oefening. Maar bovenal wordt ik me door kleine ongedwongen opmerkingen bewust van mijn stille overtuigingen. En die mag ik best af en toe ter discussie stellen.”

“Een a twee keer per week kom ik gedurende een uur volledig tot rust. Dan neem ik een pilatesles bij Marieke. Tijdens deze les, raakt mijn hoofd geheel leeg en neemt mijn zelfvertrouwen toe. Ook ervaar ik na afloop een hernieuwde energie, mijn leven klopt dan vaak weer. Soms zelfs nog meer dan voor aanvang van de les. Dit alles komt door de authentieke wijze en het tempo waarop Marieke traint. Zij volgt mij en de behoefte van mijn lichaam op dat moment op een constructie en zorgvuldige wijze. Dat ervaar ik als bijzonder. Pilates bij Marieke doe ik al meer dan 10 jaar  met heel veel plezier. Sindsdien zijn mijn rugklachten zo goed als weg. Mijn lichaam is sterker geworden. Ik zou nooit meer anders willen. ”

“Een keer heb ik een pilatesles meegemaakt in een sportschool. Dat ging mij veel te snel en er was daar veel te veel lawaai. Toen ben ik via een vriendin bij jou terecht gekomen. Jouw lessen zijn intens en stil. Ik doe elke les met mijn ogen dicht en ben dan helemaal bij mezelf. Doordat je de oefeningen visueel maakt (plaatjes gebruikt) kan ik je goed volgen. Je legt goed uit hoe het zit in mijn lichaam en benoemt spieren zonder betweterig te zijn. En ik vind het fijn dat ik niet altijd mijn best hoef te doen en dat het ook goed is als dingen niet soms niet lukken. Ik voel dat de combi yoga/pilates heel goed voor mij is.”

“De aanleiding om voor MovingLife te kiezen indertijd was eigenlijk vooral pragmatisch. Ik had nogal eens last van mijn onderrug en wilde daar ‘iets’ aan doen. Via een vriend werd ik gewezen op Pilates en toe ik daarop ging googelen zag ik dat jouw studio bijna in mijn achtertuin ligt. Niet een sportschool die Pilates ‘erbij doet’, maar een gespecialiseerde studio, dat was wat ik zocht. Zo ben ik bij jou terecht gekomen.

Dat ik ben gebleven, nu al meer dan drie jaar, heeft vooral te maken met de plezierige, ontspannen sfeer die Marieke weet te creëren in de lessen. Ik voel geen enkele competitieve drang of dwang om boven mijn -beperkte- fysieke mogelijkheden uit te reiken, terwijl ik aan de andere kant wel – en nog steeds- het gevoel heb dat er sprake is van ontwikkeling. De lessen vormen een rustpunt in mijn soms wel hectische lerarenbestaan en dat weegt ruimschoots op tegen de kosten die je voor de lessen in rekening brengt.”

” Toen ik 20 jaar geleden in alkmaar kwam wonen, zocht ik een goede vervanger voor mijn excellente yoga juf (Iyengar Yoga). Yoga was voor mij een dagelijkse noodzaak door mijn eeuwige rugklachten. Via een vriendin kwal ik toen bij jou terecht. In het begin was het wennen, maar wat voor mij toe vooral meteen goed deed was het opbouwen van een spierkorset en dat bleek hard nodig. Pilates gaf mij naast soepelheid, dat ik wel had, vooral kracht. Marieke is een geweldige docent. Ik volg haar nu al zo lang (meer dan 10 jaar) en zij is in staat om in de lessen altijd weer iets nieuws, uitdagends of een verdieping in te brengen waardoor het nooit saai wordt. De lessen zijn uitgebalanceerd en goed opgebouwd. Het is ook heel fijn dat Marieke alles wat ze zelf rondom Pilates en Yoga zelf onderzoekt, op haar eigen manier in de lessen gebruikt. Het siert de goede docent, niet precies volgens het boekje maar speels met eigen inbreng.”

“Zo’n anderhalf jaar geleden was ik op zoek naar een geschikte plek, in de buurt, om Pilates te ‘leren’. Ik wilde naar eens school waar aandacht is voor de persoon en waar ik niet op ga in de massa. Liever een kleinschalige opzet met leuke mensen en waar je het gevoel hebt zeer welkom te zijn. Dat heb ik bij jou gevonden en nog meer dan dat. Praktisch gezien komen de lestijden mij goed uit, is het zeker betaalbaar en is het prettig dat er een afwisselend aanbod is, dus ook yoga en toestellen. De allerbelangrijkste reden dat ik bij Marieke kom is haar vermogen om een goede sfeer te creëren en haar aandacht voor het correct uitvoeren van de oefeningen. Ze geeft op een persoonlijke en respectvolle manier feedback en legt bijzonder helder uit wat de bedoeling van de oefening is.”

“Waarom ik bij Marieke pilatesles volg?

 • omdat mijn tennismaatje nooit op woensdag wilde afspreken om te tennissen omdat ze dan ‘op de heilige Pilatesmat lag’.
 • omdat ik na 1 proefles begreep dat we voortaan ook niet meer op maandag zouden kunnen tennissen…
 • omdat het zo heerlijk is om -daar waar ik normaliter zelf ‘ in the driver’s seat zit – een uur lang achter elkaar naar iemand te luisteren die voor jou beslist wat je moet doen zonder dat dat weerstand oproept. Integendeel, dat is heel ontspannend.
 • omdat ik echt merk dat het goed is voor mijn lichaam en het mis als ik het een week niet doe.
 • omdat een flow-les ook echt flow heeft, het rustmoment zit in de volgende beweging waardoor je gedachten ook niet afdwalen naar iets anders.
 • omdat ik nog nooit het gevoel heb gehad dat Marieke een ‘les afdraait’.
 • omdat elke les anders is.
 • omdat De Roos (Amsterdam) heel dicht bij mijn huis is waardoor ik het makkelijk kan combineren met toch sporten en ook nog de kinderen even zien.
 • omdat er goed wordt opgelet of de bewegingen ook zo worden uitgevoerd als ze moeten en Marieke heel positief lesgeeft en corrigeert.
 • omdat zo helder is dat Marieke Pilates en wat dat met je lichaam doet nog steeds fascinerend vindt.
 • omdat er ruimte is voor een grapje zonder dat het een theekransje wordt.
 • omdat de groep heel constant is en dat zegt ook iets over de juf.
 • omdat ik er eigenlijk altijd zin in heb terwijl ik bij de meeste andere sporten pas achteraf heel blij ben dat ik gegaan ben”.
Op mijn 8ste wordt een slechte rughouding geconstateerd en sinds die tijd volg ik vele methoden om rechter te leren staan (Cesar, heilgym, mensendieck, fysiotherapie,) en pijnklachten te verminderen.De klachten komen echter steeds vaker terug, worden heftiger en beperken me in mijn dagelijks functioneren.
Mijn partner, Annemieke, raadde mij meerdere keren aan om naar pilates te gaan om zo in elk geval wekelijks actief oefeningen te doen. Ik deed nooit iets met dit goed bedoelde advies tot 8 jaar geleden.
Terwijl ik tijdens de vakantie (met rugklachten) mijn dagelijks oefeningen van de fysiotherapeut doe, kom ik er door Annemieke achter dat dit allemaal pilates oefeningen zijn en ik besluit om toch maar een keer een proefles te nemen. De eerste keer ben ik niet echt enthousiast omdat ik als onervaren man in een vrouwenclub bij in beginsel niet gemakkelijk voel. Toch besluit ik om het 10 lessen te gaan uitproberen.
Marieke heeft een heel belangrijke rol in gespeeld in het op mijn gemak voelen tijdens de les. De oefeningen moet je stap voor stap leren, en er zijn tal van persoonlijke aanpassingen mogelijk om voor iedereen zijn ‘eigen pilates’ te maken. Marieke is in staat om tijdens de les deze kleine nuance verschillen duidelijk te maken. Door het goed toelichten, of een persoonlijke manuele correctie leer ik stap voor stap de basis beginselen.
De lessen werken verslavend, het voelt goed om wekelijks met het beheersen van en onderhouden van het eigen lichaam bezig te zijn. Mijn interesse, core stabiliteit, komt ruimschoots aan bod. Geen les is het zelfde, elke week heeft zijn eigen oefeningen. En soms ondersteunt met een attribute zoals de rol, of pilateswiel, elastiek etc.is het nooit eentonig.
Veel later ontdek ik dat de ontspanning (mindfulness) die in de lessen verweven zit een tweede reden zijn om wekelijks mijn les te volgen. Hoe druk de agenda of werk ook mag zijn, ik verzuim geen enkele les. Wekelijks pak ik mijn rust moment, werk ik aan core-stabiliteit en hou zo een gezond en sterk lichaam.
De schaamte van de eerste lessen is getransformeerd naar een plek waar ik me happy en thuis voel. De deelnemers aan de groepsles zijn stabiel, maar er zit een klein verloop in. Dat vind ik best aangenaam. Het zijn nooit allemaal nieuwe gezichten, en dat maakt dat er altijd een goede en vertrouwde sfeer is.
De persoonlijke inbreng, maar ook de gedrevenheid van Marieke maakt dat ik na 8 jaar nog altijd met plezier naar de wekelijkse les ga. Een goede houding blijft voor mijn lichaam een belangrijk aandachtspunt, de lessen van Moving Life geven daar een hele goede en prettige invulling aan.

Jarenlang had ik werkgerelateerde klachten aan rug, schouder en nek. De fysiotherapeut zorgen regelmatig voor enige verlichting, maar de klachten bleven aanwezig. Een collega adviseerde mij om naar Marieke (MovingLife) toe te gaan, wan zij zou de oplossing zijn voor mijn rug/nek probleem. In 2014 heb ik deze stap gezet en dit had ik eigenlijk veel eerder moeten doen. Eerst ben ik begonnen met privelessen op de toestellen en sinds een jaar vol ik ook 1x per week groepslessen. Door de pilateslessen zijn mijn klachten enorm verminderd. Had ik vroeger wekelijks klachten, nu is dit teruggebracht naar hooguit 1 a 2 keer in de drie maanden. De klik met Marieke was er vanaf dag 1. Zij is zeer professioneel, weet duidelijk waar ze het over heeft, houdt rekening met eventuele lichamelijke klachten en past hierop ook meteen de les aan. De lessen zijn herkenbaar met terugkerende oefeningen, maar ook zeer verfrissen met nieuwe oefeningen waardoor je elke keer weer nieuwe dingen bijleert. En naast het serieuze gedeeld wordt er zeker ook veel gelachen. Kortom; de stap naar MovingLife had ik jaren eerder moeten zetten en ik blijf dit ook zeker de komende jaren doen!