fbpx

Veel gestelde vragen

Staat je vraag hier niet bij? Vul het contactformulier in!

Om een les te reserveren of om te kijken of er plek is, stuur een email naar: info@movinglife.nl

Ja, een gereserveerde les kan je annuleren. Stuur even een email naar info@movinglife.nl of een sms bericht naar 06-11070785. De les mag je op een ander tijdstip inhalen en zolang als je op les zit.

Op dit moment is het nog niet nodig om een account aan te maken in het online reserveringssysteem van MindBody omdat je nog geen lessen zelf kan inboeken. Verderop in dit jaar zal dat wel het geval zijn.

We werken de volgende abonnementen.

  1. 10-rittenkaart; deze is 12 weken geldig
  2. Half jaar abonnement (20 lessen, 6 maanden geldig)
  3. Jaar abonnement (40 lessen, 12 maanden geldig)

Je kan dus op elk gewenst moment beginnen met pilates! Ook NU

Om deel te kunnen nemen aan de pilateslessen geef je je op voor een vast uur. Kan je een keer niet op je vaste dag, dan kan je, na overleg, je les op een ander tijdstip in komen halen. Je mag gemiste lessen inhalen zolang als je op les zit.

Kom je liever “flexibel”, op de momenten dat het jou uit komt, geen probleem. Je kan dan spontaan langskomen om te kijken of er plek is. Als alle vaste deelnemers er zijn, zou het kunnen zijn dat je niet mee kan doen omdat het vol is. Maar meestal lukt het wel.

Voor zowel privelessen als duetlessen geldt: een 5 rittenkaart is 6 weken geldig en een 10 rittenkaart is 12 weken geldig.

In geval van een operatie, een blessure of een andere bijzondere reden is het mogelijk om je abonnement tijdelijk stop te zetten.

Pilates Studio Alkmaar is gevestigd op de Laat 90B. Dit is een winkelstraat in het hartje van Alkmaar. In deze winkelstraat kan je dichtbij de studio parkeren, maar eventueel kan je ook in de volgende parkeergarages parkeren. Allemaal ongeveer op 10 minuten loop afstand van de studio. Parkeergarage Schelphoek (voorkeur!) Karpeton, of Singelgarage.

Centrum de Roos is gesitueerd in de PC Hoofstraat 183. Wij hebben geen speciale parkeerplaatsen. Wel kan je op straat natuurlijk parkeren. Maar het handigst is als je op de fiets komt of per openbaar vervoer. Trams 2 en 5 (halte van Gogh museum/ van Baerlestraat) of 3 en 12 (halte van Baerlestraat).

Alle ALL Level lessen zijn voor beginners, maar ook voor mensen die langer pilates volgen.

De Pilates Fundamentals (ALLEEN ALKMAAR) is voor absolute beginners en voor mensen die hun pilates skills weer wat willen opfrissen. In deze les worden alle basis principes van Pilates rustig uitgelegd en geoefend.

De FLOW lessen zijn voor gevorderden (maar mensen met bijvoorbeeld een yoga achtergrond kunnen vaak ook in deze lessen mee doen).

Overleg altijd even als je twijfelt over de keuze/niveau van je les.

Ja, je kan lekker blijven doortrainen in de les waar je zit of kies een ALL LEVELS (of Pilates Fundamentals, ALLEEN IN ALKMAAR) les uit. Het is geen probleem om door te trainen. Oefeningen zullen wel aangepast moeten worden al naar gelang je verder in je zwangerschap komt. De docent weet wanneer je welke oefeningen niet meer moet doen en hoe je het aan kunt passen. Onthoudt wel dat het een voorbereiding is op je bevalling en dat je niet het doel moet hebben om nog even ‘ flink’  door te trainen.

Als je doorgaat tijdens je zwangerschap zal je er profijt van hebben omdat je in goede conditie bent en sneller zult herstellen en weer op krachten zult zijn na je bevalling.

Sorry, maar dan kan je helaas niet mee doen met de lessen. Omdat je nog geen ervaring hebt met pilates en dus nog niet de principes van pilates kent en weet waar je op moet letten en waar je rekening mee moet houden tijdens de les, vinden wij het risico te groot dat je een blessure op loopt of misschien (bekken) klachten krijgt.

Als je echter bevallen bent is het een heel mooi moment om te beginnen met pilates omdat je dan je buikspieren en bekken weer goed kunt versterken! Pilates is heel geschikt om na je bevalling te herstellen en weer op krachten te komen!

Jazeker, als je net bevallen bent is het een heel mooi moment om te beginnen met pilates omdat je dan je buikspieren en bekken weer goed kunt versterken! Pilates is heel geschikt om te herstellen en weer op krachten te komen! Je mag komen trainen als de peesplaat die over je buik loopt weer dicht is (of als er minder dan 2 vingers tussen kunnen). Daar doen we even een testje voor als je naar de les komt. Bij twijfel overleg!

Een ALL Levels les is dan een geschikte les voor jou.

De ALL Levels lessen zijn geschikt voor beginners.

In Alkmaar de Pilates Fundamentals op zaterdagmorgen om 09.00 uur.

In principe zijn alle lessen voor alle leeftijden, echter wij kijken ook even naar de groep en het niveau van de groep om te zien of je daar op je plek zult zitten. Elke groep heeft namelijk een andere energie en dynamiek en we vinden het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt.

In Amsterdam hebben we speciale lessen voor senioren op dinsdag- en donderdagmorgen om 11.30 uur.

Mijn vraag staat er niet tussen...

0 + 7 = ?