fbpx

Mama-ontspan-dag met Yoga & Meditatie

In de dagelijkse hectiek ligt de nadruk vaak op het doen en minder op het ‘zijn’. Als moeder ervaar je dit als geen ander. Vanuit een liefdevolle verbondenheid verzorg en begeleid je alleen of samen met de ander je kind(eren) naar volwassenheid. Hoe mooi en misschien vanzelfsprekend dit ook is, het brengt persoonlijke uitdagingen met zich mee. In onze drang er voor anderen te willen zijn, komt je zelf vaak onder druk te staan. Je wordt opgeslokt door activiteiten of al het andere wat nog moet. Ergens voel je dit wel. Stijve schouders, een vermoeid gezicht of een prikkelbare reactie. Ernaar handelen blijft moeilijk. 

Onze MAMA-ontspan-dag kan jou hierbij helpen.

Overgaan naar het ‘zijn’

Wij, Marieke en Natascha, creëren een ontspannen Restorative & Yin Yoga middag in een kleine pilates en yoga studio in het centrum van Alkmaar. Een middag met Yoga, meditatie, gezonde hapjes en een drankje, samenzijn en bovenal ontspanning.  Even helemaal niks, zodat je weer opgeladen de deur uit gaat.

Tijdens de MAMA-ontspan-dag ervaar je hoe je kunt stoppen met ‘doen’ en over kunt gaan naar het ‘zijn’.

Wij ondersteunen je op een rustige en ongedwongen manier.  Stap voor stap begeleiden we de overgang naar het ‘zijn’. De Yoga houdingen en meditatie helpen je ontspannen en je aandacht naar binnen te richten, zodat je op een vriendelijke manier contact kunt maken met jezelf. Misschien word jij je bewust van spanning in je lijf, van dat ene onaardige stemmetje of bepaalde ideeën over waaraan je aan zou moeten voldoen. En lukt het je hier op momenten zonder oordeel naar te kijken.

Je bent van harte welkom om het zelf te komen ervaren.

Docenten:

‘Ik zocht naar middelen om meer zen te worden te kunnen functioneren in de alle daagse hectiek. Toen vond ik Yin Yoga!’ Lees verder.

“Jezelf zijn, dat is wat ik belangrijk vind voor mezelf en de mensen om mij heen. Als ik met anderen ben, creëer ik graag een sfeer waarin mensen zich op hun gemak voelen. Zeker tijdens mijn lessen. Lees verder.

De mama-ontspan-dag is iets voor jou als je je herkent in het volgende:

 • Je zoekt een manier om echt te ontspannen.
 • Je zorgt continue voor anderen en jezelf hierbij vergeet.
 • Het weer tijd is voor een heerlijk moment voor jezelf.
 • Je wilt je veerkrachtiger voelen waardoor je relaxter bent en met hobbels kunt omgaan.
 • Droomt van een soepeler lichaam
 • Je hebt last van je lichaam, spanning en pijn en je zou je soepeler willen voelen en meer ontspannen en ruimte van binnen.
 • Kortom, je wilt investeren in jezelf.

Waarom Restorative & Yin Yoga    

Yin Yoga en Restorative yoga helpen je om contact te maken met je zelf. Iedere methode op zijn eigen manier. Zo is Yin Yoga meer gericht op het mobieler maken van de gewrichten vooral rond het heupgebied, bekken en de onderrug. Restorative (herstellende) Yoga poses zijn er op gericht om je zenuwstelsel tot rust te laten komen en stress te verminderen.

Met behulp van ondersteunende attributen als dekens, kussens, blokken en banden breng je je lichaam in een comfortabele, ontspannen houding. Poses worden ongeveer 5-10 minuten aangehouden.

Restorative Yoga en Yin yoga werken in op de diepere niveaus, het brengt lichaam, geest en ziel (terug) in balans.

lichaam en geest

Praktische informatie

Wat moet je weten?

 • Trek makkelijke kleding aan waarin je je goed voelt en neem en dikke trui mee en sokken en eventueel een extra dekentje voor de warmte. Schoenen blijven buiten de oefenruimte.
 • Mobiele telefoons blijven buiten de oefenruimte. Deze tijd is helemaal voor jezelf dus je telefoon neem je niet mee om je zo optimaal te kunnen focussen en ontspannen.
 • Ervaring met Yoga en Meditatie is niet nodig.
 • Ideetje: kom samen met een vriendin, het is een bijzondere ervaring om dit samen te delen.
 • Wees vooral vriendelijk voor jezelf en accepteer je proces en het tempo van je proces.
 • Last but not least! Have fun! Neem jezelf niet te serieus en lach regelmatig om jezelf.

Datum:

Zondag 3 november 2019 van 13:30 tot 17:00 uur. De deur gaat open om 13.00 uur.

Adres

Je bent welkom in onze studio in Alkmaar (Laat 90B, 1811EK).

Aanmelden

Om je aan te melden voor deze workshop, stuur een email naar: administratie@movinglife.nl

Kosten

De investering in jezelf bedraagt €55,-. Dit is inclusief gezonde hapjes en drinken en een leuke attentie. Overmaken naar: MovingLife, NL36ABNA054.92.97.138, ovv je naam + Mama-ontspan-dag.