fbpx

Weet je dat een goede houding helpt om je sterker en energieker te voelen?

Soms voel je je wel eens onzeker. Dit kan je dan vaak aan je houding zien en merken. Let maar op: je laat je hoofd hangen, je wiebelt wat op je benen en het liefst kijk je naar de grond.

Weet je dat een goede houding meewerkt om je sterker te voelen? Wanneer je op een juiste manier staat, zit en loopt, kost dat minder spierkracht en kan de energie beter door je lichaam stromen. Je kan dan beter nadenken en je hebt meer energie. Je voelt je rustiger en hebt meer zelfvertrouwen. Je staat letterlijk steviger in je schoenen!

Met deze Tai Chi & Pilates Workshop willen je kennis laten maken met deze mogelijkheden.

Nieuwsgierig of je steviger kan staan en lichter kan bewegen?

Wij, Lisa en Marieke creëren een speelse en ontspannen ochtend in een kleine Pilates en Yoga studio in het centrum van Alkmaar. Een ochtend met Tai Chi, Pilates en meditatie in beweging.

Tijdens deze workshop laten we je kennis maken met de combinatie van Tai Chi en Pilates.

Wij ondersteunen je op een ongedwongen manier en laten beide oefenvormen op een natuurlijke manier met elkaar samen vloeien. Na deze workshop voel je dat je steviger in je schoenen staat, zal je meer rust ervaren in je hoofd en merken dat je meer energie hebt.

Docenten:

“Tai Chi is voor mij een soort natuurlijke dans met een begin en een eind. De schoonheid van de bewegingen raken mij. De bewegingen vloeien op een natuurlijke manier in elkaar over en omdat ik geconcentreerd en met aandacht beweeg, maak ik bewust contact met mijn lichaam. Ik ervaar dan een stilte in mijzelf die ruimte geeft.”

“Jezelf zijn, dat is wat ik belangrijk vind voor mezelf en de mensen om mij heen. Als ik met anderen ben, creëer ik graag een sfeer waarin mensen zich op hun gemak voelen. Zeker tijdens mijn lessen. Lees verder.

Deze workshop is iets voor jou als je je herkent in het volgende:

 • Je weet dat je niet zo stevig staat, misschien hebt je (nek/schouder/rug) klachten als gevolg van een slechte houding en wil je graag je houding verbeteren
 • je voelt je zelf regelmatig onzeker en zou wel ‘steviger in je schoenen willen staan’.
 • je wilt meer ruimte en soepelheid ervaren in je lichaam en je energieker voelen
 • Je ervaart spanning in je lichaam en je zou je meer ontspannen willen voelen
 • Je zit erg in je hoofd en je hebt geen rust. Je bent eraan toe om even je hoofd leeg te maken en op te laden.
 • je bent nieuwsgierig naar Tai Chi en Pilates en vindt het leuk om eens iets nieuws uit te proberen en ook als je al ervaring hebt, is dit zeker een aanrader!
 • Kortom, je wilt investeren in jezelf.

Waarom Tai Chi en Pilates?

Tai Chi & Pilates vullen elkaar op een prachtige wijze aan. Waar Tai Chi draait om in evenwicht ontspannen bewegen focust Pilates zich op het versterken van de rompspieren (rug, buik, beenspieren) om je houding te verbeteren. Door deze combinatie ontstaat een mooie balans tussen jezelf versterken, ontspannen en tegelijkertijd energieker voelen.

Beide vormen zijn meditatief en rustig van opzet. Adem, concentratie en visualisaties zijn een belangrijk kenmerk van beide oefenvormen. Het gaat niet om kracht, wel over ontspanning van lichaam en geest terwijl je op een bewuste manier aan het bewegen bent. De houdingen worden staand (Tai Chi) en liggend uitgevoerd.

Wat je zou kunnen ervaren na de workshop:

 • je ervaart meer ruimte van binnen en voelt je energieker
 • je weet beter wat je kan doen om je houding te verbeteren
 • je hebt ervaren dat je ‘licht’ kan bewegen
 • je voelt je meer ‘in’ (verbonden met) je lichaam
 • je voelt je meer ontspannen en opgeladen
 • je ervaart meer rust in je hoofd
 • en wie weet ervaar je een aangewakkerde nieuwsgierigheid naar de mogelijkheid tot steviger staan en lichter bewegen

Praktische Informatie

Wat moet je allemaal weten?

 • Ervaring met Pilates of Tai Chi is niet nodig.
 • Neem een handdoek mee, sokken en makkelijke kleding waarin je je goed voelt en lekker kan bewegen. Schoenen zijn voor deze workshop niet nodig.
 • Oefen voor je zelf! Het is geen competitie. Wees mindfull aanwezig en ervaar.
 • Wees vriendelijk voor jezelf. Misschien is dit zelfs de eerste keer dat je Pilates of Tai Chi doet. Accepteer je proces en het tempo van je proces.
 • Last but not least, Have fun! Neem jezelf niet te serieus en lach regelmatig om jezelf. Ook als je niet alles mee kunt doen, zal je zien dat je met een voldaan en blij gevoel energieker huiswaarts gaat.

Datum:

Zondag 10 november 2019 van 11.00 tot 13.00 uur. Oefenruimte open vanaf 10.30 uur.

Adres:

MovingLife Pilates Studio, Laat 90B, 1814 EK, Alkmaar

Aanmelden

Om je aan te melden voor deze workshop stuur een email naar: administratie@movinglife.nl

Kosten:

De investering in jezelf is €30. Dit is inclusie thee en wat lekkers.
Graag overmaken naar: MovingLife, NL36ABNA054.92.97.138 ovv van je naam + workshop Tai Chi.